• + 36 95 320 077
  • drhavasiadrienn@gmail.com
  • tibor.havasi.dr@gmail.com

Munkatársaink

Munkatársaink tudásuk legjavát nyújtják minden általunk képviselet ügy kapcsán.

+36 30 946 7143
Dr. Havasi Tibor

Ügyvéd

+36 30 301 9914
Dr. Havasi Adrienn

Ügyvéd

+36 20 463 5854
Dr. Havasiné dr. Osvald Erika

Jogász, mediátor

+36 30 456 7913
Molnár Tibor

Ingatlan referens

Dr. Havasi Tibor

Dr. Havasi Tibor vagyok és 1983 márciusában végeztem a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Ezt követően kerültem Sárvárra, ahol a Sárvár-Celldömölki Ügyvédi Munkaközösség alkalmazásában ügyvédjelöltként dolgoztam. Sikeres szakvizsgámat követően 1985. november 16-a óta tevékenykedem ügyvédként, 1990-ig munkaközösségi keretben, majd azóta, hogy arra jogi lehetőség nyílt, folyamatosan egyéni ügyvédként dolgozom.

1990 és 2010. között Celldömölkön és Sárváron is tartottam fenn ügyvédi irodát. Celldömölki irodámat 2010-ben eladtam, ugyanis a sárvári ügyfélforgalomban olyan kedvező változások következtek be, amelyek teljes embert kívántak. Egyéni ügyvédi praxisom több mint húsz éves időtartama alatt folyamatosan neveltem ügyvédjelölteket, akik közül többen egyéni ügyvédként Sárváron és környékén dolgoznak. Eddigi utolsó ügyvédjelöltem Adrienn lányom volt, aki 2012. március elseje óta önálló egyéni ügyvédként tevékenykedik Sárváron, a Berzsenyi u. 1. szám alatti irodánkban.

A folyamatos önképzés és az iskolai rendszerű szakmai továbbképzés híve vagyok, így az ügyvédi szakvizsgát követően elsőként ingatlanforgalmi értékbecslői végzettséget szereztem, amelynek azon túlmenően, hogy a napi ügyvédi gyakorlatban is hasznát vettem, az is az eredménye lett, hogy önálló értékelési feladatok elvégzését is vállalhattam. 2003-ban az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében gazdasági büntetőjogi, majd ugyanitt 2005-ben ingatlanforgalmi szakjogászi képzettséget szereztem.

Félig-meddig hobbiként kezdődött az a Pécsett indult borjogi szakjogász képzés, amelyet 2011-ben végzetem és a sikeres vizsgát követően a Pécsi Tudományegyetem által kiállított borjogi szakjogász diplomán felül megkaptam az Université Montesquieu-Bordeaux IV. Master 2 „Droit de la vigne et du vin” francia felsőfokú végzettséget igazoló diplomáját is és az azóta eltelt időben folyamatosan próbálok naprakész lenni ezen, kevesek által ismert szakterületen.

Lehetőségeimhez mérten részt veszek a jogászi és ügyvédi közéletben. Több ciklus óta Vas megye küldötte vagyok a Magyar Ügyvédi Kamara legfőbb döntéshozó testületében: a teljes ülésben és tagja vagyok az egyik másodfokú fegyelmi tanácsnak.

A Magyar Jogászegylet Vas Megyei Szervezetének alelnökeként a Sárvári Helyi Csoportot is vezetem.

Szabadidőmben sokat olvasok, szeretek világot látni és színházba járni. Szurkolóként több rangos sporteseményen vettem részt és igazából emellett még az nyújt kikapcsolódást, ha amatőr szinten magam is sportolok (tenisz, kispályás labdarúgás, teke, síelés, póker). Legnagyobb sportsikerem – amire azóta is nagyon büszke vagyok –, hogy megnyertem az Első Magyar Jogász Póker Opent.

Dr. Havasi Adrienn

Dr. Havasi Adrienn vagyok, 2003-ban érettségiztem a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban. Jogi diplomám cum laude minősítéssel az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szereztem 2008-ban.

Ezt követően édesapám, Dr. Havasi Tibor mellett dolgoztam ügyvédjelöltként, mely időszak alatt, 2011-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetének tőkepiaci és bankszakjogász képzésén szereztem diplomát. A jogi szakvizsgát 2012 februárjában tettem le jeles eredménnyel, ezt követően kezdtem meg önálló ügyvédi praxisom.

Angol nyelvből felsőfokú, míg német nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Ezt követően édesapám, Dr. Havasi Tibor mellett dolgoztam ügyvédjelöltként, mely időszak alatt, 2011-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetének tőkepiaci és bankszakjogász képzésén szereztem diplomát.

A jogi szakvizsgát 2012 februárjában tettem le jeles eredménnyel, ezt követően kezdtem meg önálló ügyvédi praxisom.

​2016-ban szintén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetének szervezésében adójogi szakjogász diplomát szereztem.​

DR. HAVASINÉ DR. OSVALD ERIKA

Dr. Havasiné dr. Osvald Erika vagyok. 1983-ban végeztem jogászként a Pécsi Janus Pannonius Tudomány Egyetem Állam –és Jogtudományi Karán. Több, mint 20 évet dolgoztam közigazgatásban jegyzőként, illetve gyámhivatal vezetőként.

2015 évben mediátori végzettséget szereztem Budapesten, a Mediare Kisebbségi Mediációs Intézetnél, ahol elsajátítottam a konfliktus kezelési eljárás alapelveit, technikáit.

2016-ban ezen intézet szervezésében a családi konfliktusok mediációja képzést végezetem el.

Az Igazságügyi Minisztérium T/002524 szám alatt jegyzett be a közvetítők névjegyzékébe.

Vallom, hogy az egyezség, megegyezés, minden bírói ítéletnél jobb.

A mediáció lehetőségei – a semleges helyen történő nyílt, őszinte, bizalmas, oldott hangvételű együttműködés -ehhez megfelelő keretet ad.

ű

Mi a mediáció ?

Olyan speciális vitaelrendezési eljárás, melyben a felek – a pártatlan mediátor segítségével -párbeszéd útján, aktív közreműködésükkel oldják meg problémájukat.

A mediátor nem dönt a vitás helyzetben, hanem az együttműködés létrejöttéhez nyújt segítséget úgy, hogy a tudomására jutott információkat bizalmasan kezeli.

E közvetítői eljárásra akkor van lehetőség, ha a felek azt kölcsönösen elfogadják és a törvény nem zárja ki.

Családjogi perekben és gyámhivatali eljárásban elrendelhetnek kötelező közvetítői eljárást – melyet szintén a mediátor folytat le - ha a felek nyilatkozataiból úgy tűnik, van esély a megegyezésre.

Mikor indokolt a mediáció?

• Ha a felek tárgyalásos úton szeretnék megoldani nézeteltérésüket, de nincs közöttük kommunikáció.

• Ha a felek szeretnék megőrizni, vagy helyreállítani személyes vagy munkakapcsolatukat.

• Ha az idő mindkét fél számára fontos tényező és gyors megoldást keresnek lehetőleg napokon, heteken belül inkább, minthogy hónapokon, éveken keresztül tartson ez a folyamat.

• Ha a bizalmas légkör és a titoktartás fontos szempont.

• Ha az ügy kényes, vagy diszkrét, és egy, vagy több érdekelt fél hírneve sérülhet, ha nyilvánossá válik.

• Ha a győzelem esélye a bíróságon a legjobb esetben is bizonytalan.

• Ha a felek kívánják meghatározni a köztük folyó vita kimenetelét.

• Ha a pereskedés költsége valószínűleg sokkal magasabb, mint amit bármelyik fél vissza tudna nyerni, vagy meg tudna menteni pereskedés útján.